Kou in mijn kop

Het leek bevroren in mijn hoofd. Er zat weinig beweging meer in. De pandemie kwam op een goed moment. De terugkomst uit Zweden en het terugkeren in de instituten van Nederland hadden me geraakt. De patronen zijn anders, heel anders. De ruimtes zijn anders en ik voelde dat het anders moest voor mij. 

Meer ruimte en lucht moest terug in mijn leven. Al snel gaf de kou van afgelopen winter weer warmte en beweging in mijn hoofd. Er was ruimte in een idee en het idee werd werk. 

Buitenbomen ontstond en geeft mij onder elke weersomstandigheid rust en ruimte.

Werken in een tempo dat goed voor ons is en zoveel als ik wil op locaties die ik wens met mensen die eenzelfde interesse hebben; buiten zijn. 

Over wenselijke locaties gesproken. Ik ga deze zomer lekker op m’n eiland zitten. We hebben er eentje kunnen bemachtigen, helemaal alleen voor ons, midden op de Westeinderplassen in Aalsmeer. Kom je ook langs? We hebben verdomd goede koffie. 

‘Boomblaadjes die dansen in de wind zijn goed voor ons brein’ https://www.nrc.nl/advertentie/largo/boomblaadjes-die-dansen-in-de-wind-zijn-goed-voor-ons-brein

Mark Mieras, wetenschapsjournalist en -adviseur, geeft in dit artikel nauwkeurig weer waar de winst van de natuur zit. De complexe werking van het brein kan hij uitleggen in duidelijke en simpele taal. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.