Vitaliteit van medewerkers is meer dan een sportabonnement geven

NIKE geeft de medewerkers in Portland een week vrij ter preventie en onderhoud van de mentale gezondheid.( https://www.financieel.com/financieel/nike-geeft-hoofdkantoormedewerkers-een-week-vrij-om-te-ontstressen/) Een onderkenning en geste die wij enorm toejuichen. 

De verschuiving van alleen fysieke ondersteuning van medewerkers naar mentale ondersteuning in zorg en preventie is mooi om waar te nemen. Het sportabonnement om fit te worden voldoet niet meer en dat heeft Covid meer voor het voetlicht gebracht. 

Altijd – De vitaliteit van de mens vraagt een gezonde levensstijl. Een levensstijl ontwikkel je niet alleen in je vrije tijd. Dat is altijd en overal. 

Een gezonde levensstijl omvat lichaam en geest. De afgelopen tien jaar is er meer en meer geïnvesteerd om lichaamsbeweging en voeding op werk naar een gezond niveau te brengen. 

Lucht -Het ondersteunen en wellicht zelfs onderwijzen hoe we het brein meer voeding en energie kunnen geven blijkt nu meer en meer onder de aandacht te komen. 
Daar werken wij graag aan mee. Wij hebben de visie dat je brein lucht moet krijgen, dat bedoelen we letterlijk, maar ook figuurlijk.
Jouw brein werkt beter in de buitenlucht. Er is ontzettend veel onderzoek dat dit aantoont.
De Nederlander is het grootste deel van haar of zijn dag binnen (89%). Meer dan de helft van Nederlanders zegt wel een buitenmens te zijn en zelfs 67% wil meer tijd buiten kunnen doorbrengen omdat ze weten dat het gezond is. De wil is er, waarom doen we het dan nog niet? We blijken niet te zien of weten hoe we het inpassen in ons dagelijkse leven.

Juist de werktijd leent zich er goed voor. We spenderen er relatief veel tijd van een dag.
Er zijn heel veel mogelijkheden om onder werktijd meer buitenlucht tot je te nemen. Het levert een algeheel beter gestel op. 
Laten we leren van de landen om ons heen en inzien dat een zoom meeting in de 
buitenlucht niet aangeeft dat iemand op vakantie is 😉

Buiten – Mentale gezondheid is belangrijk. Daar zijn veel stappen in te nemen. 
Zorgen dat de medewerkers meer buitenlucht kunnen ervaren is een ogenschijnlijk simpele maar zeer effectieve tool. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.